Dacă vă aflați pe acest site, înseamnă că vă preocupă acest domeniu inedit: al voluntariatului. Noi vă vom prezenta și altă față a acestei activități benefice: voluntariatul în sport. Sunteți pregătiți?

Haideți să aruncăm un ochi asupra conceptului general al voluntariatului. Ce este, de fapt, un voluntariat? De ce să îți ocupi timpul liber cu asta?

Voluntariatul este este o activitate desfășurată în folosul unei persoane sau unei comunități fără foloase materiale. Este o activitate extrașcolară cu o contribuție însemnată la dezvoltarea personală.

Ce este Voluntar în Sport?

Voluntar In Sport este o platformă de voluntariat care contribuie la organizarea celor mai mari evenimente sportive de alergare stradală din România.

Înainte de toate,  reprezintă o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Aici am învățat să colaborăm, să ne ajutăm când avem nevoie, să fructificăm pasiunea pentru sport, să ne depășim limitele.

Voluntar în Sport îți insuflă calități și cunoștiințe practice. Te ajută să te redescoperi, să-ți dobândești stima de sine, să-ți asumi responsabilitățile, să cunoști semnificația fair-play-ului și să legi prietenii frumoase.

O dată ce ești aici, uiți de faptul că este o experință benefică pentru CV-ul tău sau de diploma obținută. Uiți că nu ți-ai făcut tema sau că nu ai dormit suficient. Uiți de tot! Și știi de ce? Pentru că voluntarii îmbină într-o modalitate armonioasă utilul cu plăcutul. Voluntarii în sport pun osul la treabă în desfășurarea competițiilor, dar au grijă să se și distreze.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale voluntariatului în sport este că atrage în această capcană și devii dependent. Niciodată nu o sa te uiți la ceas, rugându-te să se termine programul și să pleci acasă, chiar dacă ai muncit de dimineață până seara. Întotdeauna vei zâmbi la final și vei simți un sentiment unic de satisfacție: ai fost și tu acolo și ai contribuit ca totul să iasă bine!

Dacă ești pasionat de sport, ți-a plăcut prezentarea noastră și vrei să ni te alături, te așteptăm în echipa noastră!

Ajută la organizarea celui mai mare eveniment sportiv din această toamnă, Bucharest Marathon. Vei reusi să iți perfecționezi abilitățile, dar iți vei face și noi prieteni.

Pentru că Voluntar în sport este mai mult decât o simplă experință! O putem numi un stil de viață!

de Alexandra Stîngă