Așa cum am menționat într-un articol precedent, unul din cele mai importante lucruri pe care le resimți la Voluntar în Sport este pasiunea pentru ceea ce faci!

Am stat de vorbă cu câțiva voluntari care ne-au mărturisit ce înseamnă pentru ei acest voluntariat.

Alin ne-a oferit o părere complexă și bine punctată din punctul de vedere al voluntarului:

Voluntar în Sport? Mă umplu de mândrie când îi aud numele. Activez în cadrul ei de 5 ani de zile, de la primul Semimaraton, și nu mă satur. Nu e prea mult spus că am crescut pe lângă ea și aici, mă simt ca acasă.

Sunt un sportiv de performanță și acesta a fost motivul pentru care am decis să ajut la organizarea unor astfel de evenimente, iar Voluntar in Sport a fost soluția.

Am decis să tot vin la evenimentele lor pentru că îmi place. De ce? Datorită activităților pe care le susțin acolo. Printre altele, kit-uri, chip-uri, promovare, logistică, organizare, grijă la punctele de hidratare și de schimb ștafetă, întâlniri de teambuilding, ocupații interesante la care mi se aplică următorul principiu: <<Ocupă-te cu ce îți place și nu vei munci deloc>>.”

Recunosc, totuși, că cel mai mult m-a făcut să rămân echipa tânără, entuziastă, prietenoasă, care face munca mult mai interesantă și să treacă timpul mult mai repede.

Cele două mari evenimente pe an, Semimaratonul si Maratonul, sunt sfinte pentru mine, iar aceste două perioade de timp sunt dedicate lor. Vă aștept la ele!”

”Pentru mine, voluntariatul reprezintă  o oportunitate pentru dezvoltarea personală.Am avut ocazia să lucrez cu diverși oameni și să îmi fac prieteni noi .”, spune Ștefi, una dintre voluntare.

”Știi cum munca ți se pare ușoară când ai lângă tine oameni de calitate? Asta mi se întâmplă la voluntariat.”, ne mărturisește Andrada.

Și Andreea arată entuziasm în ceea ce privește voluntariatul: Să fii voluntar în sport reprezintă, pentru mine,cea mai bună activitate: cunosc persoane noi,muncesc într-un mod plăcut și învăț să ajut fără a cere ceva în schimb”

Așadar, acesta nu este un ONG și atât. Voluntar în Sport pătrunde în viața ta și te dermină să nu renunți la această acitvitate!

Dacă îți place sportul si vrei să faci voluntariat, te așteptăm în echipa noastră! De fapt, Voluntar în Sport este mai mult decât atât, suntem ca o familie!

de Alexandra Stîngă