Ce presupune “VOLUNTAR ÎN SPORT”

Voluntar În Sport este o platformă de voluntariat care contribuie la organizarea celor mai mari evenimente sportive de alergare stradală din România. Implicarea în etapele acestor evenimente se face în funcţie de programul voluntarului şi de zona în care doreşte să activeze.

În funcție de timpul disponibil, ca şi voluntar, te poți implica:
– pe termen lung – timp de 2 luni înainte de eveniment (~4-6 ore/săptămână);
– pe termen mediu – timp de o lună înainte de evenimente(~6-8 ore/ săptămână);
– pe durata evenimentelor (6-8 ore/zi).

Activitățile depind de necesitățile organizatorice și de aptitudinile tale. Aceste aspecte vor fi discutate individual cu fiecare voluntar.

Poți opta să lucrezi în unul din următoarele puncte-cheie ale evenimentului:
– zona de înscriere
– zona de foto
– zona de start/finish
– zonele de hidratare şi prim-ajutor de pe traseu
– zona de premiere
– zona de logistică

Pentru zona de înscriere este util ca voluntarii să fie vorbitori fluenţi de limbi străine. Grupuri de 2-3 persoane vor acoperi următoarele limbi: romana, engleza, franceza, germana.

Activitatea de voluntariat va fi precedată de o sesiune de training (general şi specific, pentru fiecare poziție în parte). Scopul nostru este crearea unei imagini de ansamblu a evenimentului în ceea ce privește următoarele categorii de participanţi: organizatori, sponsori, sportivi, voluntari, spectatori.

Este important pentru noi ca medierea contactului dintre aceștia să aibă loc în condiții cât mai bune, astfel încât evenimentele să se desfășoare conform planului.

42k

abrc