Avantajele voluntariatului

Te poți conecta cu lumea prin VOLUNTAR ÎN SPORT!
Munca în echipă va uni oamenii cu siguranţă!”

Unul dintre cele mai întâlnite avantaje ale voluntariatului este impactul pe care îl produce asupra comunității. Voluntarii sunt cheia care ține unită o comunitate. Mai mult de atât, această situație este de tipul win-win: unde oamenii care contribuie la realizarea unui obiectiv comun.

Oportunitatea de a-ţi face prieteni în cadrul proiectelor de voluntariat este foarte mare. Intri în contact cu oameni noi, care au inițiativă, spirit civic, valori și interese comune cu ale tale.

Voluntariatul bun pentru TINE!

Încrederea in sine creşte atunci când faci voluntariat! Binele pe care îl faci pentru ceilalți,pentru comunitate îți dă automat un sentiment de împlinire și de satisfacție interioară, iar munca în echipă și în cadru organizat îți creează un sentiment de apartenență, de mândrie și identitate! Toate acestea te ajută să ai o abordare pozitivă asupra vieții și o stare generală de bine, astfel încât te vei putea concentra mai bine pe viitoarele tale obiective.

Voluntariatul te poate ajuta să îți alegi drumul în carieră!

Dacă îți dorești să descoperi lucruri noi, voluntariatul te poate ajuta să dobândești experienţa în aria ta de interes şi să cunoşti noi lucruri în domeniu. Totodată te poate ajuta să îți modelezi abilitățiile de comunicare și de lucru în echipă.

Voluntariatul poate fi distractiv și îți poate umple viața

Voluntariatul este un mod amuzant și ușor de a-ți explora pasiunile și interesele. Făcând voluntariat poți descopri ca este relaxant și revitalizant să ieși din cotidian. Voluntariatul îți poate oferi activități noi, motivație și o nouă viziune asupra vieții tale personale și profesionale.

Vei avea un voluntariat mai plăcut dacă pentru început îți alegi ceva care să semene cu interesele tale.

Pentru a face parte din echipa VOLUNTAR ÎN SPORT  trebuie să ai 3 abilități cheie:
DORINȚĂ, DISPONIBILITATEA DE A-ȚI URMA DORINȚA și ATITUDINE POZITIVĂ!

42k

abrc